Dansk arkitektfirma kåret som verdens bedste til udendørs idrætsbyggeri

I skarp konkurrence med prestigebyggerier verden over har den internationale, olympiske komité (IOC) og den Internationale Association for Sports and Leisure Facilities tildelt det danske arkitektfirma Keingart en guldmedalje for et innovativt idrætsanlæg i Odense.

”Arkitekterne har simpelthen redefineret de grundlæggende bevægelser i løb, spring og kast og givet dem mange nye variationer i et nyt, attraktivt og udfordrende miljø, der stimulerer brugerens sanser”, udtaler juryen i forbindelse med guldmedaljen, der går til et udendørs atletikanlæg ved Syddansk Universitet.

Guldmedaljen er blandt andet vundet i konkurrence med byggeriet fra VM i fodbold i Brasilien og Vinter-OL i Rusland og uddeles kun til helt særlig idrætsarkitektur. Ud over guldmedaljen har Keingart også vundet bronzemedalje for et nyskabende, indendørs motoriklandskab i Tornhøjhallen i Aalborg.

”Vi er meget stolte over de to medaljer. Vi har gennem de seneste otte år stræbt efter at skabe sanselige rammer for idræt og bevægelse, som gør det sjovt at være fysisk aktiv på nye måder. Priserne viser, at vores tilgang og idéer er på forkant – også i et internationalt perspektiv”, siger Maria Keinicke og Flemming Overgaard fra arkitektfirmaet Keingart.

 Åbne, sammenhængende sale og motoriklandskaber for store og små

På Syddansk Universitet er der glæde:

”På Campus Odense har vi i fællesskab etableret et verdensklasseanlæg, som overbevisende demonstrerer, hvordan nytænkende fysiske rammer kan inspirere til fysisk aktivitet hos en meget bred brugerskare. Det har fået stor bevågenhed fra byens borgere” siger forskningsleder Jens Troelsen og institutleder Jørgen Povlsen fra Syddansk Universitet.

Tornhøjhallen stod færdig i 2012, og den omfattende fornyelse har haft stor effekt.

”Vi har fået en helt ny brugergruppe, som afspejler bydelens sammensætning meget bedre end før. Hallen er blevet multifunktionel og åben overfor langt flere forskellige aktiviteter. Takket være ombygningen og en stor investering fra kommunens side i forhold til den sociale indsats, så er antallet af brugere af hallen fordoblet. At projektet nu får denne fornemme arkitektpris, er vi meget stolte af”, siger Mads Duedahl, rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Projekterne er udvalgt i skarp konkurrence med 125 markante og banebrydende projekter fra hele verden. Bag begge de danske prisvindende projekter er støttet af Lokale og Anlægsfonden, der også har været med til at udvikle dem.

”Vi er stolte af at have været med til at skabe fundamentet for, at dansk idrætsarkitektur er blandt den bedste i verden. Den olympiske guldmedalje til Keingart for det eksperimenterende atletikanlæg ved SDU i Odense er et stærkt bevis på, hvad vi formår i Danmark på dette område.

Bronzemedaljen til den mindre udvidelse af Tornhøjhallen i Aalborg er egentlig et lige så stærkt bevis på, hvad Keingart og andre danske idrætsarkitekter kan. Her er der skabt fantasirige og overraskende løsninger i samspil med de mindre rammers nødvendighed – både fysisk og økonomisk”, siger Esben Danielsen, der er direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Priserne uddeles den 27. oktober.

Comments (1)

  1. Keingart » Billeder fra kåringen af Keingart til IOC/IAKS Award

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *