2. præmie for Museumshaven ved Statens Museum for Kunst

23.02.2012 Keingart Nyheder ,

Projektet “Green Space White Open” af Keinicke & Overgaard Arkitekter, SLA, Rambøll, blev tildelt 2. præmie ved offentliggørelse af den indbudte konkurrence om Museumshaven ved Statens Museum for Kunst.

I dommerbetænkningen står
“Et grønt rum af vild og forarbejdet natur trækkes i bløde terrænbevægelser omkring bygningen og skaber et stemningsmættet parkrum, hvor oplevelsen af naturen og sansningen er i centrum. Et frodigt haverum med høje græsser, mosser, bregner, frøer og fugle, der skaber overgang og kontrast til den omkringliggende by og det trafikale system”

og…..

“Haverummets yderste kant ’skubbes og vrides’, og indhak og lommer aktiverer fortovet til en multifunktionel zone. Kantbehandlingen er konkurrencens mest overbevisende bud på forholdet mellem inde og ude, by og park på netop dette sted. Kanten skaber med sit elegante spil af flow og funktioner, nicher og frodighed en stærk tiltrækningskraft til haven og et overbevisende forhold mellem åbninger og fortætninger. Et forhold, der på samme tid skaber åbenhed mellem byen og museet og fornemmelsen af at træde ind i en anden verden.”